Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Ivan (PSD), despre o moţiune de cenzură: Nu e foarte productiv să creezi o criză politică acum

Guvernul condus de Dacian Cioloş este foarte slab, dar e destul de dificil de depus o moţiune de cenzură în prag de alegeri parlamentare. Iată ce spune la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan.

În opinia lui Cătălin Ivan, Guvernul actual este "foarte slab, cu performanţă spre zero. Suntem în prag de alegeri parlamentare, trece vara, încă două luni de zile şi intrăm în alegeri, deci din vacanţa parlamentară direct în campanie electorală. Să demiţi acum un Guvern şi să începi să cauţi alianţe, în condiţiile în care nici PSD-ul nu ştiu ce majoritate mai are, după ce mulţi colegi au candidat şi au câştigat la alegerile locale, e destul de dificil, plus că nu e foarte productiv să creezi o criză politică acum, când oricum vin alegerile şi românii se vor pronunţa. Nu sunt adeptul unei moţiuni de cenzură, dar sunt adeptul cât mai multor moţiuni şi cât mai multor dezbateri în Parlament, despre lipsa de performanţă a acestui Guvern".

Liviu Dragnea a declarat acum câteva zile la România TV că PSD evaluează varianta alegerilor anticipate şi că rămâne de văzut dacă demiterea Guvernului printr-o moţiune de cenzură şi scurtarea mandatului Cabinetului Cioloş cu o lună este o idee bună sau există riscul de a arunca România într-o aventură.

Ideea lansată de Liviu Dragnea de organizare a alegerilor anticipate este "fantasmagorică", a afirmat luni seara la Antena 3 copreşedintele PNL Alina Gorghiu.