Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ivan: Preşedintele Iohannis se află în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern

O eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis e o decizie foarte dificilă, pentru că trebuie evaluate costurile pe plan intern şi internaţional, declară la RFI eurodeputatul PSD Cătălin Ivan. El susţine că şeful statului se află "în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern".

Întrebat dacă ar trebui declanşată procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, europarlamentarul Cătălin Ivan a răspuns: "Avem un preşedinte de stat cu mari probleme în justiţie, condamnat, găsit vinovat, cu acte false, a beneficiat de o casă care nu era a lui şi a câştigat sume fabuloase de bani. Astea sunt probleme grave în justiţie. Acest preşedinte ne reprezintă la nivel internaţional. Cu ce credibilitate, puteţi evalua şi dvs.. Dacă e momentul să demitem preşedintele acum, e o decizie foarte dificilă, pentru că trebuie să evaluezi cu ce costuri faci acest lucru şi pe plan internaţional şi în plan intern. Avem un preşedinte aflat în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern şi cred că şi în plan intern credibilitatea sa a scăzut foarte mult".

Ar fi acesta un motiv pentru o eventuală suspendare? "În alte ţări, preşedinţii au plecat din funcţiile pe care le aveau pentru mult mai puţin. Puteţi să luaţi la nivel european cazuri de preşedinţi care şi-au dat demisia pentru foarte puţin, comparativ cu situaţia în care se află preşedintele României", a răspuns Cătălin Ivan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu va fi pe agenda Comitetului Executiv de marţi: ''Nu. Categoric nu. PSD nu are acest obiectiv. Efectiv nu are acest obiectiv, pentru că nici nu e nevoie. Omul la cum se mişcă, şi-o rezolvă singur''.

Reprezentanţii PNL au invocat în mod repetat scenariul unei posibile suspendări a şefului statului de către PSD.

 
Cătălin Ivan, despre o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis