Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steriu: UNPR are tatonări cu toate partidele, inclusiv PNL, pentru alegerile parlamentare

Preşedintele UNPR preferă ca formaţiunea sa să participe la alegerile parlamentare din toamnă într-o alianţă. Valeriu Steriu spune la RFI că în clipa de faţă UNPR are "tatonări" cu toate partidele, inclusiv cu PNL, dar aminteşte că partenerul "tradiţional" este PSD.

Valeriu Steriu precizează că alianţa cu PSD a avut un succes foarte mare în Bucureşti: "Suntem din plin în perioada negocierilor cu partenerii de posibilă alianţă. Tradiţional, am avut în ultimii ani colaborarea şi parteneri în dreptul PSD-ului, cu care am reuşit de fapt şi în această primăvară câteva alianţe bune, cum ar fi cea de la Bucureşti, în care am avut un succes foarte mare. Dar în următoarele zile, poate chiar săptămâni, lucrurile acestea se vor configura. Suntem doar la începutul acestor discuţii, sunt tatonări şi evident, în funcţie de toate variantele, inclusiv varianta de a merge singuri în alegeri poate fi o cale".

Întrebat către ce variantă înclină, liderul UNPR a răspuns: "Aş prefera o alianţă. UNPR-ul întotdeauna participă şi este constructiv în astfel de alianţe. Faptul că în Bucureşti, în această primăvară s-a câştigat în şase Sectoare şi Primăria municipiului, în mare parte se datorează şi contribuţiei colegilor din UNPR".

Întrebat dacă UNPR este deschis unor discuţii cu PNL în perspectiva alegerilor parlamentare, Valeriu Steriu a răspuns: "Sigur, în această perioadă avem discuţii, tatonări cu toate formaţiunile, adică nu sunt foarte multe, e vorba de PSD, PNL, ALDE, chiar cu formaţiunile nou înfiinţate, cum e PSRO. Toate aceste discuţii sunt uzuale (...), este o formă tot mai des întâlnită de a construi alianţe pre-electorale, mai degrabă decât alianţe post-electorale, mult mai complexe şi cu mize mult mai mari. În acest tip de activitate, de negociere, de construcţie, de foarte multe ori lucrurile se schimbă chiar în cursul acelei zile şi apar mereu situaţii noi, tocmai de aceea suntem în clipa de faţă în plină construcţie şi aşezare de discuţii cu posibilii parteneri".