Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Geoană, despre votul în cazul Corlăţean: Parlamentul să nu fie scut pentru cei care trebuie să-şi găsească dreptatea în justiţie

Senatorul Mircea Geoană (PSRO) spune la RFI că în opinia sa votul de marţi din Senat în cazul lui Titus Corlăţean va fi împotriva cererii procurorilor. Parlamentarul crede că fostul ministru de Externe este "doar un pion într-un joc mult mai larg".

Senatorii votează marţi în plen cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Diaspora, după mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor şi după un vot negativ în Comisia Juridică.

Mircea Geoană declară că "în clipa în care există o solicitare din partea justiţiei, Parlamentul nu trebuie să se transforme într-un filtru sau într-un scut pentru cei care trebuie să-şi găsească dreptatea în faţa justiţiei".

Preşedintele PSRO se arată convins că Titus Corlăţean este doar un pion într-un joc mult mai larg: "Eu regret că Titus Corlăţean a ajuns într-o astfel de situaţie. Sunt absolut convins că dacă a făcut ceva, n-a făcut-o de capul lui, dar sentimentul pe care-l am de ceva timp este că în Senat, în Camera Deputaţilor, acolo unde există o solidaritate prost înţeleasă, votul va merge astăzi, în opinia mea, dacă se va produce votul, va merge împotriva aprobării acestei solicitări. Corlăţean e doar un pion într-un joc mult mai larg, dar atmosfera din Parlament astăzi este mai degrabă împotriva acestui tip de solicitări, mai ales în speţe care au de-a face cu un fenomen politic sau electoral (...). Atmosfera astăzi în Senat şi în grupul PSD şi în majoritatea care încă există în Senat, mai degrabă mă face să cred că votul va fi negativ astăzi, dacă el se va produce, dacă va exista cvorum sau dacă nu vor exista subterfugii tactice, pentru amânarea votului".