Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Toader: Fuziunea PNL-UNPR, ultima variantă care va fi pusă în discuţie

Orice variantă de colaborare a PNL-ului cu alt partid poate fi deschisă, mai puţin cu PSD, spune la RFI viceliderul deputaţilor liberali Mircea Toader. El afirmă că o eventuală fuziune cu UNPR ar fi probabil ultima posibilitate care va putea fi pusă în discuţie.

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că fuziunea cu PNL este una dintre variantele de negociere luate în calcul.

Liberalul Mircea Toader nu exclude această variantă: "Sigur că orice modalitate de colaborare... noi am deschis într-o şedinţă şi am dat mandat conducerii partidului să poarte negocieri pentru a realiza într-o formă sau alta posibilitatea unei guvernări PNL şi cu alte partide mai mici, excluzând PSD-ul. În aceste condiţii, orice variantă de colaborare poate fi deschisă, dar de aici până la fuziune sigur că este un drum lung, chiar dacă se poartă negocieri, trebuie aprobate de Biroul Permanent. Pe de altă parte, ştiţi foarte bine condiţiile pe care le avem noi pentru toţi membrii noştri, criteriile de integritate. Orice încercare de eliminare a lor nu va avea niciodată succes în cadrul unei negocieri".

"Nu ştim ce va fi, dar atâta timp cât există orice posibilitate... dar asta probabil va fi ultima care va putea fi pusă în discuţie", spune deputatul PNL.

 
Mircea Toader, despre o eventuală fuziune PNL-UNPR