Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Toader (PNL): Guvernul poate să dea OUG şi să cheme Parlamentul din vacanţă în trei zile pe timpul verii

toader_pnl_guvernul_poate_dea_oug_cheme_parlamentul_vacanta_trei_zile.jpg

Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Guvernul poate să dea Ordonanţe de Urgenţă şi să cheme Parlamentul din vacanţă în trei zile, dacă nu va exista o lege de abilitare a Executivului să dea Ordonanţe simple pe timpul verii. Declaraţia îi aparţine viceliderului deputaţilor liberali Mircea Toader.

Senatul a respins marţi proiectul de lege referitor la abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe simple în vacanţa parlamentară, cu 25 de voturi pentru, opt abţineri şi 77 de voturi împotrivă.

Mircea Toader crede că acesta "este un mod de manifestare a PSD-ului, aşa cum s-a manifestat şi în cazul lui Titus Corlăţean, să demonstreze că ei au o majoritate şi ei pot să decidă şi toată lumea să ţină cont, mă refer la Guvern, de poziţia lor. Pe de altă parte, n-a existat niciodată de când e acest Parlament şi acest sistem democratic din România ca o lege de abilitare a Guvernului pentru a emite Ordonanţe să nu treacă în Parlament".

Deputatul PNL precizează că "activitatea Guvernului chiar dacă va fi foarte mult îngreunată, dacă nu există această lege de abilitare a Executivului, Guvernul are această posibilitate să dea Ordonanţe de Urgenţă şi să cheme Parlamentul din vacanţă în trei zile. Nu ştiu dacă e foarte convenabil pentru PSD".

 
Mircea Toader, despre abilitarea Guvernului de a da Ordonanţe în vacanţa parlamentară