Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cu cine va bate palma PNL?

PNL ar putea decide luni cu cine se va alia în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. Biroul Politic Naţional al formaţiunii liberale se reuneşte la ora 13. Întrebarea de bază este dacă PNL va bate palma cu UNPR.

Liberalii au dat de înţeles în ultimele săptămâni că nu ar zice nu unei eventuale fuziuni cu partidul condus până nu demult de Gabriel Oprea. Ideea nu este însă pe placul tuturor liderilor formaţiunii liberale, care se tem de prejudiciul de imagine pe care-l va avea partidul.

Surse din PNL spun pentru Mediafax că formaţiunea liberală va decide cel mai probabil să meargă singură în alegeri. Asta înseamnă că varianta unei alianţe sau chiar fuziuni cu UNPR şi PSRO, partidul lui Mircea Geoană, va pica.

De partea sa, UNPR-ul se află într-o situaţie delicată, întrucât a pierdut într-o singură săptămână nu mai puţin de 15 parlamentari. Cei mai mulţi s-au dus către PSD.

Fostul lider Gabriel Oprea însuşi şi-a dat demisia din partid şi a anunţat că se retrage din politică, după ce-şi încheie mandatul de senator.

La rândul lui, PSD-ul nu renunţă la ideea unei fuziuni cu UNPR. Preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, s-a arătat recent contrariat de faptul că UNPR a plecat în mijlocul discuţiilor cu social-democraţii să negocieze cu Partidul Naţional Liberal.