Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PNL trebuie să facă o cercetare sociologică, înainte să decidă dacă bate palma sau nu cu UNPR

Liberalii trebuie să facă o analiză sociologică, pentru a vedea dacă electoratul PNL ar fi de acord cu o fuziune cu UNPR. O spune la RFI Sulfina Barbu, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Sulfina Barbu precizează că "toate aceste discuţii au fost lansate pe piaţă de alţi factori decât cei din PNL sau au fost atribuite ca fiind date pe surse. Foarte sincer vă spun că în Biroul Politic trecut, PNL a împuternicit cei doi copreşedinţi să discute cu UNPR-ul pentru majorităţi la nivelul judeţelor, la nivelul municipiilor şi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Astăzi vom afla rezultatul discuţiilor. Deoarece nu a fost nici o propunere oficială pentru alianţă sau fuziune, consider că discutăm despre propuneri făcute din afara partidului".

"Eu am încredere că Partidul Naţional Liberal, care a ieşit pe locul doi (la alegerile locale-n.r.), la o diferenţă de cinci procente de Partidul Social Democrat, care are un număr de 1.100 de primari, are un număr important de consilieri la toate nivelurile, este un partid solid, un partid important pe scena politică din România", declară vicepreşedintele PNL.

Întrebată cum crede că ar reacţiona electoratul PNL, dacă liberalii ar bate palma cu UNPR, Sulfina Barbu a răspuns: "Lucrul acesta trebuie analizat, sigur, trebuie cercetat, trebuie cred eu înainte de a face un astfel de pas să facem o cercetare, o analiză sociologică. Sunt convinsă că sunt şi cetăţeni care sunt de acord, sunt şi electori de-ai noştri care nu ar fi de acord. Un amendament foarte precis: PNL nu face rabat de la criteriile de integritate. Cei care doresc să vină alături de PNL trebuie să le îndeplinească. În aceste condiţii şi explicând alegătorilor lucrul acesta, dacă PNL va face un pas în viitor, eu cred că marea majoritate a susţinătorilor noştri va susţine acest punct de vedere. Dacă el este respectat, dacă el este bine explicat".

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte luni la ora 13.