Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu la RFI: Fuziunea PMP-UNPR nu e o surpriză. Noul partid nu va intra în Parlament

Partidul rezultat din fuziunea dintre PMP şi UNPR nu va intra în Parlament, declară la RFI copreşedintele PNL Alina Gorghiu. Ea spune că fuziunea progresiştilor cu Mişcarea Populară nu a fost o surpriză.

În opinia Alinei Gorghiu, fuziunea UNPR-PMP nu este surprinzătoare: "Nu e o surpriză că s-a făcut această fuziune înainte de alegerile parlamentare, însă eu nu cred că obiectivul acestei fuziuni va fi unul atins. Spuneam la un moment dat, înainte de alegerile locale, că acest Partid al Mişcării Populare sub Traian Băsescu va lua mai puţin decât PMP-ul sub Elena Udrea şi evident că am avut dreptate, pentru că în acest moment Băsescu nu mai ţine la suprafaţă partidele, ci le scufundă".

Întrebată dacă PNL ia în calcul o alianţă postelectorală cu PMP, Alina Gorghiu a răspuns: "A discuta despre posibile alianţe postelectorale înseamnă să cred că această nouă formaţiune va intra în Parlament. Eu cred că această formaţiune şi cu toată seriozitatea v-o spun nu va face pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament".