Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul de externe francez, despre noul omolog britanic: "A minţit mult" în campania pentru Brexit

ayrolt.jpg

Ministrul de Externe francez, Jean-Marc Ayrault
Ministrul de Externe francez, Jean-Marc Ayrault

Critici dure de la Paris, după numirea lui Boris Johnson în funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii. Șeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a declarat, joi, că fostul primar al Londrei, unul din artizanii Brexitului, "a minţit mult" înaintea referendumului prin care s-a decis ieşirea din Uniunea Europeană.

Boris Johnson a fost numit ministru de Externe de către noul șef al Cabinetului britanic, Theresa May, care i-a luat locul demisionarului David Cameron.

"Nu sunt deloc preocupat în legătură cu numirea lui Boris Johnson, dar ştiţi bine stilul, metoda sa", a declarat Jean-Marc Ayrault la postul de radio Europe 1, adăugând că Johnson "a minţit mult" în campania pentru Brexit.

În opinia oficialului francez, numirea lui Johnson la șefia diplomației britanice evidenţiază "criza politică din Marea Britanie".

Acum nu se pune problema rămânerii în UE, ci a obţinerii celor mai bune condiţii pentru ieşirea din UE", a adăugat Ayrault. "Avem nevoie de un partener cu care să putem negocia, care să fie clar, credibil şi fiabil", a subliniat Ayrault.