Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Ponta contestă decizia de retragere a titlului de doctor

ponta.jpg

Victor Ponta contesta decizia de retragere a titlului de doctor
Victor Ponta contesta decizia de retragere a titlului de doctor

Fostul premier Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor Diplomelor și Certificatelor Universitare de retragere a titlului de doctor. Consiliul are la dispoziție zece zile pentru a analiza și a decide dacă admite sau respinge contestația.

O comisie formată din trei membri CNATDCU care nu au fost implicați în analiza sesizării și nu se află în situație de conflict de interese cu vreuna dintre părțile implicate va analiza solicitarea.

În cazul în care decizia finală confirmă nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, Consiliul va propune ministrului Educației retragerea titlului de doctor.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta.

Fostul premier a ironizat pe pagina de FB decizia spunând că ''tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării''.

În urmă cu aproape două săptămâni, presa a scris că nouă persoane care au obținut doctoratul la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, vor să renunțe de bunăvoie la titlul de doctor. Printre aceștia, Bogdan Licu, procuror general adjunct, Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2, și Radu Stroe, fost ministru de Interne.