Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihnea Motoc: România va trimite militari în lupta anti-ISIS

România va participa, în 2016, cu militari la Coaliţia Anti-ISIS, a anunţat, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după participarea ministrului Mihnea Motoc la reuniunea oficialilor din ţările membre ale Coaliţiei, ce a avut loc la Washington.

“România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene”, se arată într-un comunicat remis Mediafax de MapN.

Comunicarea vine după ce, între 20-21 iulie, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL/DAESH la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

MapN susţine că la Reuniune au fost condamnate “cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH împotriva populaţiei civile”, în statele din Orientul Mijlociu, în statele europene şi în SUA.

Potrivit sursei citate, s-a discutat şi despre accelerarea măsurilor de combatere a ISIL/DAESH, precum şi stabilizarea zonelor eliberate de sub ocupaţia organizaţiei teroriste.

“De asemenea, a fost subliniat rolul important al NATO în cadrul procesului de consolidare a capacităţii de apărare irakiene prin intermediul pachetului de capabilităţi dedicat acestei ţări, precum şi din perspectiva utilizării avioanelor AWACS ale Alianţei Nord-Atlantice în sprijinul forţelor Coaliţiei de luptă împotriva ISIL/DAESH", se afirmă în comunicat.