Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viktor Orban îl laudă pe Trump de la Băile Tușnad

viktor_orban_2016-02-17.jpg

Image source: 
en.wikipedia.org

Premierul ungar Viktor Orban, aflat la Băile Tușnad, critică din nou Uniunea Europeană și laudă ideile lui Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, referitoare la combaterea terorismului şi imigraţiei.

"L-am ascultat pe candidatul la preşedinţia SUA şi trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aş fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa", a spus Viktor Orban, citat de agenția  Reuters.

Viktor Orban acuzătUniunea Europeană că are o atitudine slabă în faţa a ceea ce el consideră a fi ameninţarea fundamentală reprezentată de cei peste un milion de imigranţi extracomunitari veniţi anul trecut pe continent.

Europa  are nevoie să înfiinţeze cea mai bună reţea de agenţii naţionale de spionaj, după model american, susține Orban . "Dacă vom avea în continuare ca prioritate promovarea democraţiei în regiuni instabile unde este puţin probabil să se reuşească implementarea acestui sistem politic, vom genera instabilitate, nu democraţie", a  mai spus Viktor Orban la Băile Tușnad.