Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Operaţiune antiteroristă în Belgia: Doi suspecţi au fost arestaţi

Doi fraţi suspectaţi de plănuirea unor atacuri teroriste au fost arestaţi în Liege, anunţă procurorii belgieni. Bărbaţii, identificaţi ca Nourredine H., în vârstă de 33 de ani, şi fratele lui Hamza, au fost reţinuţi după o razie la locuinţa lor, transmite BBC news online.

În casa celor doi suspeţi de terorism nu au fost găsite arme sau explosibili, anunţă procurorii. “Pe baza informaţiilor din investigaţiile preliminare, pare că cei doi plănuiau atacuri teroriste în Belgia” – anunţă biroul procurorului federal, cu referire la ultimele arestări. Declaraţia adaugă faptul că nu există o legătură dovedită deocamdată între cei doi şi atacurile din primăvară de la Bruxelles. Suspecţii de terorism vor fi prezentaţi unui procuror cu propunerea de arestare preventivă.

Belgia este încă în stare de alertă ridicată - nivelul trei din patru -, după ce 32 de persoane au fost ucise la Bruxelles într-o serie de atacuri teroriste care au vizat aeroportul şi reteaua de metrou, în luna martie. Alte zeci de persoane au fost grav rănite în timpul atacului, care a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic. Măsurile de securitate au fost sporite în jurul datei de 21 iulie, când Belgia a sărbătorit ziua naţională, de teama unor posibile noi atacuri, similare celor petrecute la Nissa, de ziua naţională a Franţei.