Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Voicu: Şansele unei moţiuni de cenzură sunt destul de mici

Performanţa Guvernului nu se măsoară în percepţiile lui Liviu Dragnea, declară la RFI vicepreşedintele PNL Mihai Voicu. El crede că şansele unei eventuale moţiuni de cenzură sunt mici.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se va întâlni zilele acestea cu copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a discuta despre eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură.

Mihai Voicu spune că "performanţa Guvernului nu se măsoară în percepţiile domnului Dragnea, ci se măsoară în date, în indicatori economici. Din acest punct de vedere, atât creşterea economică, producţia industrială, inflaţia, toţi indicatorii sunt de partea Guvernului Cioloş. În al doilea rând, Guvernul Cioloş reprezintă tot ce poate fi mai diferit de PSD: corectitudine, lucruri spuse şi făcute, corupţie zero, sunt elemente pe care PSD-ul nu le poate înţelege şi nu se poate adapta la ele. De aceea, e un lucru la care ne aşteptam. În fond, lucrurile trebuie tranşate într-un fel".

Vicepreşedintele PNL crede că o eventuală moţiune de cenzură ar avea şanse mici să treacă de Parlament: "Nu ştiu dacă moţiunea va fi depusă, cu siguranţă, însă, trecerea ei prin Parlament e mai dificilă decât depunerea. În acest moment, majoritatea PSD nu e una care să poată fi luată foarte serios în discuţie, mai ales din punct de vedere al trecerii unui Guvern. Nu cred că grupuri politice de genul UDMR, grupul minorităţilor naţionale sunt alături de PSD în acest demers. În acest moment, şansele unei moţiuni de cenzură sunt destul de mici, însă din punct de vedere politic, poziţionarea este firească, PSD şi Guvernul Cioloş sunt entităţi diferite, din punct de vedere al viziunii şi al valorilor".

Mihai Voicu, despre o eventuală moţiune de cenzură a PSD