Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Barbu: Fiecare zi e o zi bună pentru o moţiune de cenzură

ALDE militează pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului condus de Dacian Cioloş, anunţă la RFI senatorul Daniel Barbu. El spune pe de altă parte că ALDE va încheia "cu cea mai mare probabilitate, o alianţă postelectorală cu PSD". Cât despre data alegerilor parlamentare, senatorul precizează în nume personal că 4 sau 11 decembrie sunt potrivit Constituţiei "singurele date plauzibile".

Daniel Barbu vrea o moţiune de cenzură: "Opinia mea şi a ALDE este clară din noiembrie trecut, de când a fost instalat acest Guvern: fiecare zi e o zi bună pentru o moţiune de cenzură, orice zi pierdută cu acest Guvern la Palatul Victoria este o zi proastă pentru ţară (...). S-a spus că dacă e o moţiune de cenzură apare instabilitate. O mai mare instabilitate decât creează domnul Cioloş şi echipa sa nu poate fi imaginată".

Data alegerilor parlamentare, 4 sau 11 decembrie? "Sunt potrivit Constituţiei singurele plauzibile, în măsura în care după data alegerilor, în 20 de zile trebuie convocat noul Parlament. Parlamentul care este în exerciţiu acum îşi termină mandatul pe 19 decembrie. Deci 4 sau 11, din punctul meu absolut personal de vedere, cele două date sunt indiferente, oricare dintre ele este potrivită. Nu ar putea fi, dacă luăm în serios litera Constituţiei, o altă dată pentru alegeri", spune senatorul.

Cu cine se va alia ALDE după alegerile parlamentare? "Cu cea mai mare probabilitate, o alianţă postelectorală cu Partidul Social Democrat, cu care am colaborat şi colaborăm în continuare şi după alegerile locale. Protocolul pe care l-am semnat la începutul acestui an prevede asemenea colaborări postelectorale şi pentru alegerile locale şi pentru cele generale. Deci nu avem în vedere în acest moment vreo altă alianţă posibilă decât cea cu PSD", precizează Daniel Barbu.

 
Daniel Barbu, despre o eventuală moţiune de cenzură