Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valeriu Steriu: E posibil ca unii parlamentari PSD să nu voteze o moţiune de cenzură

valeriu_steriu_posibil_parlamentari_psd_nu_voteze_motiune_cenzura.jpg

Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

O eventuală moţiune de cenzură ar putea genera instabilitate politică, declară la RFI preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Valeriu Steriu. El îi răspunde lui Liviu Dragnea că parlamentarii care au fost la UNPR, iar acum sunt la PMP "au fost întotdeauna oameni disciplinaţi".

Valeriu Steriu crede că nu s-ar impune o moţiune de cenzură: "O decizie de acest gen, în condiţiile în care ar putea să treacă, ar genera o instabilitate politică prematură, într-o perioadă aş putea spune destul de critică în Europa (...). Cred că mai degrabă demersul este unul în plan de comunicare şi nici gând o intenţie serioasă. De altfel, probabil că discuţiile de astăzi vor duce la o concluzie mai degrabă ori să fie o moţiune să spunem cu jumătate de gură anunţată ori să nu fie deloc".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu este necesară o alianţă conjuncturală cu PMP pentru a trece moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, spunând că parlamentari UNPR s-au declarat dispuşi să susţină acest demers, pentru că nu au uitat că au fost un partid de stânga.

Valeriu Steriu îi răspunde lui Liviu Dragnea: "Aş zice că mai degrabă e posibil ca unii parlamentari PSD să n-o voteze, chiar dacă domnul Dragnea îi va pune sau nu-i va pune pe listă mai departe. Aşa cum văd la ora actuală, cred că mai degrabă sunt probleme în PSD în a vota sau a nu vota sau chiar a fi prezenţi în ziua respectivă. Parlamentarii foşti UNPR, actuali PMP au fost întotdeauna oameni disciplinaţi şi întotdeauna decizia luată în grup a fost respectată".

PSD şi ALDE ar putea decide joi dacă vor depune sau nu o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Dacian Cioloş.