Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicuşor Dan la RFI: În Consiliul General e o atmosferă de miştocăreală şi de glume de prost gust

Primarul Gabriela Firea nu stăpâneşte administraţia publică a Bucureştiului, ci abia acum o descoperă, declară la RFI preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan. El critică pe de altă parte atmosfera din Consiliul General.

Nicuşor Dan consideră că primarul Gabriela Firea "nu stăpâneşte administraţia publică a Bucureştiului, descoperă administraţia publică".

Liderul USB speră că o să avem "un primar care o să încerce să facă cu adevărat administraţie, să nu intre în logica de furtişaguri şi de decizii nocive pentru Bucureşti, cu care ne-a obişnuit administraţia".

Care este atmosfera în noul Consiliu General? "La nivelul substanţial, cel care contează, este o maşină de vot, în care cât a existat majoritatea PSD-ALDE-UNPR, toate proiectele propuse de primar au trecut. Acum, teoretic, UNPR s-a aliat cu PMP, dar se păstrează aceeaşi majoritate. PMP-ul reuşeşte să facă un joc şi de Putere şi de Opoziţie. La nivelul uman, e o atmosferă de miştocăreală şi de glume de prost gust, care nu-şi găsesc locul într-un organism care are de gestionat un miliard de euro banii bucureştenilor", spune Nicuşor Dan.