Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: Listele suplimentare n-au ce căuta în OUG privind alegerile în diaspora

kelemen_listele_suplimentare_cauta_oug_alegerile_diaspora.jpg

UDMR critică OUG privind alegerile în diaspora, propusă de Guvernul Cioloş (Foto: www.gov.ro)
UDMR critică OUG privind alegerile în diaspora, propusă de Guvernul Cioloş (Foto: www.gov.ro)

Includerea listelor suplimentare în OUG privind alegerile în străinătate este un risc uriaş. Iată ce declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care anticipează un scandal după alegerile parlamentare.

Kelemen Hunor precizează că listele suplimentare nu au ce căuta în OUG: "Sunt aspecte care eu cred că trebuie rezolvate prin Ordonanţă de Urgenţă şi sunt câteva lucruri care din punctul meu de vedere nu au ce căuta în OUG, dar este treaba Guvernului, că noi nu putem împiedica Guvernul să dea Ordonanţe de Urgenţă. De exemplu, listele suplimentare n-au ce căuta în acest moment în acest sistem gândit prin prisma legii alegerilor parlamentare. Secţii de votare peste tot, da".

De ce n-au ce căuta listele suplimentare în OUG? "Fiindcă lasă loc de o manipulare uriaşă. De aceea, listele suplimentare, aşa cum nici în România nu se poate vota prin corespondenţă din păcate şi se poate vota prin corespondenţă din străinătate şi noi am susţinut acest lucru, cu listele suplimentare iarăşi lucrurile stau la fel. Este un risc uriaş şi veţi vedea scandalul după alegerile parlamentare pe aceste liste suplimentare. De aceea, eu i-am spus şi doamnei ministru când am discutat, în afară de listele suplimentare cu celelalte prevederi sunt de acord", spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor, despre OUG privind votul în străinătate