Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sebastian Ghiță, în topul plecărilor de la PSD la PRU. Ioan Stanomir: Dacă Partidul România Unită va trăi, va fi în simbioză cu PSD

stanomir.jpg

Sursa imaginii: 
youtube.com

Deputatul Sebastian Ghiță s-a înscris în Partidul România Unită și și-a adăugat astfel numele pe lista parlamentarilor ce au părăsit PSD pentru a se înregimenta în acest nou proiect politic. Mihai Sturzu, Cristian Rizea și alți doi deputați au  făcut la rându-le rocada,  iar liderul PRU, Bogdan Diaconu, a lăsat să se înțeleagă că ușile sunt larg deschise și pentru fostul premier Victor Ponta.

Dacă Partidul România Unită va trăi, o va face numai în simbioză cu PSD, e de părere politologul Ioan Stanomir. PRU ar urma să beneficieze în principal de electoratul post-vadimist, creat de PRM și, mergând pe aceleași coordonate, va fi aproape cert un aliat al PSD, spune, la RFI, Ioan Stanomir:

"Un partid de două ori interesant. Pe de o parte este un partid care are multe afinități cu o întregă rețea de partide extremiste europene. În al doilea rând, este un partid care are o afinitate specială cu Partidul Social Democrat. Aș defini relația pe care Partidul România Unită o are cu PSD făcând apel la relația din trecut pe care Partidul Social Democrat o avea cu Partidul România Mare. O relație de inamiciție cordială. Aliați ascunși, dar extrem de utili în anumite momente. Dacă și domnul Victor Ponta i se va alătura și o parte din PSD va dezerta, șansele de a trece pragul electoral sunt mari. Iar contribuția RTV la victoria PRU poate fi o contribuție la fel de însemnată ca și cea pe care răposatul OTV a avut-o la scorul fantastic al PPDD."

Ascultă AICI interviul complet cu politologul Ioan Stanomir: 

 

Recent,  fostul premier Victor Ponta a precizat pe o rețea de socializare că nu este tentat de o eventuală mutare la Partidul România Unită.