Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Austria amenință Ungaria cu un proces, pe fundalul crizei refugiaților

migrants_in_hungary_2015_aug_018.jpg

Sursa imaginii: 
en.wikipedia.org

Autoritățile austriece anunță că ar putea intenta proces Ungariei, în situația în care Budapesta refuză preia imigranţii care au traversat frontiera comună înspre teritoriul austriac.

 

Anunțul făcut de ministrul austriac de Interne, citat de Reuters, vine pe un fundal politic tensionat, în ambele țări. Austria se pregătește de alegeri prezidențiale, iar în Ungaria va avea loc un referendum care vizează acceptarea sau respingerea sistemului cotelor de solicitanți de azil propus de Uniunea Europeană.

În Austria se adaugă presiunea pe care o face formațiunea de extremă dreapta Partidul Libertății. "Statele sau grupurile de state care încalcă în mod repetat legea trebuie să se aştepte la consecinţe legale", transmite, în context, Wolfgang Sobotka, ministrul de interne austriac, care susține că țara sa vrea inclusiv să fie sigură că Uniunea Europeană acționează conform legii, cu referire la faptul că solicitanții de azil trebuie să staționeze în prima țară europeană în care au intrat.

Ungaria de cealaltă parte respinge ferm acuzațiile și sugerează, printr-un purtător de cuvânt al guvernului, că state precum Austria și Germania au dat dovadă de iresponsabilitate în privința politicilor de primire a imigranților. Majoritatea refugaților au ajuns în Austria prin alte țări ale Uniunii, susține Budapesta.