Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ivan: Guvernul tehnocrat, o utopie; Dragnea este prima opţiune de prim-ministru

ivan_guvernul_tehnocrat_utopie_dragnea_prima_optiune_primministru.jpg

Liviu Dragnea (s), viitor premier? (Sursa foto: www.psd.ro)
Liviu Dragnea (s), viitor premier? (Sursa foto: www.psd.ro)

PSD va câştiga alegerile parlamentare din decembrie, declară la RFI europarlamentarul Cătălin Ivan. El spune că nu se discută în partid despre numele viitorului premier, dar precizează că Liviu Dragnea este prima opţiune.

Va fi PSD la Putere după alegerile parlamentare din decembrie? În opinia lui Cătălin Ivan, "certitudinea este că PSD va câştiga alegerile, dar cu ce rezultat, dacă va putea să facă majoritatea singur, dacă va face majoritatea cu partenerii politici, până nu merg oamenii şi votează şi până nu se numără voturile, eu nu m-aş hazarda să dau un pronostic, dar eu cred că PSD este de departe cel mai mare partid din România şi practic în acest moment singurul partid cu un proiect politic".

Eurodeputatul PSD consideră că după alegerile din decembrie trebuie instalat un Guvern politic: "Eu n-am crezut niciodată şi nici n-o să cred vreodată în viaţa asta în Guvern tehnocrat, nu există aşa ceva, este o utopie. Un Guvern are nevoie de susţinere în Parlament, are nevoie de un program politic, are nevoie de o asumare politică. Aceşti tehnocraţi nu dau socoteală nimănui, s-au detaşat de la locurile lor de muncă de la Bruxelles, într-o semivacanţă, au venit la Bucureşti, fac ce pot, cât pot şi apoi pleacă înapoi la locurile lor de muncă, nu merg în faţa românilor, nu sunt votaţi, nu sunt aleşi, nu pierd nimic".

Pe cine va propune PSD pentru postul de prim-ministru? "Eu văd un Guvern PSD sau PSD în alianţă cu ALDE, sper să fie suficient şi bineînţeles cu prim-ministru de la PSD. Dacă-mi cereţi nume, nu pot să dau nume, pentru că nici nu ştiu cine vrea, nici nu se discută în acest partid, în perioada asta de precampanie electorală de nume de prim-ministru, se discută de organizarea alegerilor, de listele de candidaţi", susţine Ivan.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea fi propunerea PSD, Cătălin Ivan a răspuns: "Am spus că nu dau nume. Este prima opţiune, fiind preşedintele partidului, dar nu fac eu propuneri şi nu mă hazardez să dau nume de prim-miniştri".