Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: Se poate ajunge la demiterea lui Mişu Negriţoiu, dacă sunt motive, la ASF e o problemă

Protestele transportatorilor sunt justificate şi trebuie să acceptăm că se poate protesta şi împotriva unui Guvern tehnocrat. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El consideră că dacă există motive şi cadrul legal, se poate ajunge la demiterea şefului ASF, pe fondul scandalului RCA.

Kelemen Hunor spune că "dacă nu a reuşit Guvernul tehnocrat să-şi rezolve această problemă, să negocieze şi să ajungă la o soluţie, este justificat acest protest. Este absolut corect şi trebuie să acceptăm că se poate protesta şi împotriva unui Guvern tehnocrat. E poate extrem de ciudat, nimeni nu s-a gândit la asta, că nu numai împotriva unui Guvern politic se poate protesta, se poate şi împotriva unui Guvern tehnocrat, care nu şi-a făcut, cel puţin în acest domeniu sau în această privinţă, în zece luni de zile treaba".

S-ar impune demiterea preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu? "Trebuie o analiză serioasă şi dacă sunt motive şi există cadrul legal, se poate ajunge la această soluţie, dar fără să am toate detaliile nu m-aş pronunţa în acest moment. Oricum, acolo e o problemă, trebuie să recunoaştem, e o problemă, de la Mişu Negriţoiu, de la Guvern, de la cine pleacă şi cine rezolvă problema e o altă discuţie, dar există o nemulţumire reală a transportatorilor", observă liderul UDMR.

Transportatorii au ieşit joi în faţa Guvernului, nemulţumiţi de nivelul tarifelor RCA.