Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vasile Blaga, audiat la DNA

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost audiat la sediul DNA. Acesta a declarat la sosire ca a fost citat ca martor într-o dosar înregistrat în cursul acestui an pe rolul parchetului anticorupţie.

Vasile Blaga a reamintit jurnaliştilor că o persoana care i-a folosit masina in timp ce el era in concediu a avut un accident. El a pretins că audierile la DNA ar fi avut legătură cu această situaţie. "Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declaraţii de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii. (...) A avut loc un accident uşor la Brasov. A spart un far şi a îndoit bara de direcţie. Atât. Foarte uşor. S-a deschis un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina. ", a adaugat Vasile Blaga după audieri, citat de Mediafax.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că dosarul în care a fost audiat Blaga în calitate de martor nu vizează accidentul de maşină. Ar fi vorba de un dosar de mită la IJP Bihor.
Luni au avut loc perchezii la IJP Bihor, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului, fiind printre cei vizati. Liviu Popa e cel care ar fi avut accidentul de la Brasov cu masina copreşedintelui PNL. Vasile Blaga a fost audiat în urmă cu câteva luni, tot ca martor, în legătură cu fapte de corupţie la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietatii. În dosarul respectiv au fost audiaţi mai mulţi foşti miniştri.