Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Oprea, scăpat de colegii senatori: Fostul vicepremier nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă

oprea_1.jpg

Fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea
Fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Asta, în urma unei decizii luate luni seară, prin vot, de plenul Senatului.

Votul senatorilor de respingere a urmăririi penale a fostului vicepremier și ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse anterior senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă. El a susținut că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Înaintea votului decisiv din plenul Senatului, Oprea a reafirmat că nu el a stabilit traseul, viteza şi condiţiile de deplasare în seara tragediei, responsabili fiind cei de la poliţia rutieră.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că "încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră, cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere".