Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Teodorovici: România are nevoie de un premier cu puternic fundament naţional

PSD va obţine peste 40% din voturi la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi va forma Guvernul alături de ALDE. O spune la RFI senatorul Eugen Teodorovici, care nu crede că vor fi şanse de colaborare între PSD şi PNL.

Ce scor va obţine PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie? "Oricum, un scor care să ne permită să guvernăm alături de partenerii noştri de la ALDE, dar undeva peste 40%, după o redistribuire de voturi, probabil, plus ALDE care va obţine diferenţa până la peste 50%, astfel încât împreună să putem continua ceea ce am lăsat anul trecut, când am fost scoşi de la guvernare într-un mod nedemocratic", spune Eugen Teodorovici.

Un Guvern PSD-PNL ar fi exclus? "S-a vorbit şi se vorbeşte mult despre un astfel de scenariu, dar din păcate, într-o ţară poate normală, să spunem aşa, o astfel de abordare ar fi logică pentru multă lume şi pentru bunul mers al economiei. Numai că din păcate, dacă ne uităm în anul 2009 ce s-a întâmplat la guvernarea PNL-PSD şi nu numai atunci, ne uităm astăzi la ce se întâmplă şi la modul în care efectiv se discută în competiţia asta politică între PNL şi PSD, nu cred că vor fi şanse de colaborare, din păcate", afirmă senatorul PSD.

Întrebat pe cine vede premier după alegeri, Eugen Teodorovici a răspuns: "Eu sper ca România să aibă, aşa cum spunea şi un articol în DW, că România va avea o şansă extraordinară, în momentul în care va avea un prim-ministru cu puternic fundament naţional. Este şansa noastră ca ţară şi sper ca acea persoană să fie cea care să fie numită în funcţia de prim-ministru al României".

Întrebat dacă acea persoană va fi Liviu Dragnea, senatorul PSD a evitat un răspuns direct: "Adică cel mai bun dintre cei buni. Vom vedea. Noi deocamdată ne concentrăm şi vom demara campania pentru parlamentare, vom începe să prezentăm programul de guvernare al PSD-ului, pentru a convinge populaţia că într-adevăr noi suntem cei care trebuie să guvernăm".