Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Voicu: Un Congres al PNL după demisia lui Blaga e mai puţin recomandat înainte de alegeri

mihai_voicu_congres_pnl_putin_recomandat_alegeri.jpg

Vasile Blaga (Sursa foto: www.pnl.ro)
Vasile Blaga (Sursa foto: www.pnl.ro)

Demisia lui Vasile Blaga din fruntea PNL este corectă, dar e o pierdere, pentru că fostul copreşedinte liberal este "cel mai bun organizator pe care-l are probabil scena politică din România". Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele formaţiunii Mihai Voicu. El crede că opinia Alinei Gorghiu şi a lui Vasile Blaga va conta în ceea ce priveşte paşii de urmat.

Mihai Voicu spune după demisia lui Vasile Blaga, anchetat pentru corupţie, că "este desigur o situaţie neplăcută, în primul rând pentru că Partidul Naţional Liberal pierde un om important, care a jucat un rol extrem de important atât în procesul de unificare, de fuziune, cât şi în campaniile electorale pe care le-am purtat împreună, însă pe de altă parte, important este că atât Vasile Blaga, cât şi Partidul Naţional Liberal au reacţionat în conformitate cu principiile pe care le susţin".

În opinia vicepreşedintelui liberal, Vasile Blaga este "cel mai bun organizator pe care-l are probabil scena politică din România. Din acest punct de vedere, fără îndoială că este o pierdere. Partidul Naţional Liberal este însă un partid mare, de peste 30% din opţiuni, cu structuri, cu oameni cu experienţă şi în trei-patru zile întregul proces de organizare pentru campania electorală va fi restructurat şi preluat din mers de către o nouă formulă".

Mihai Voicu declară că opinia Alinei Gorghiu şi a lui Vasile Blaga va conta în ceea ce priveşte procedura de urmat: "Decizia a fost una de a nu lua măsuri imediat, pe loc, la cald. Probabil, în următoarele trei zile vom avea reuniuni care vor clarifica şi din punct de vedere statutar situaţia creată. Nu pot să fac pronosticuri, nici n-aş vrea să le fac. Tot ce pot să vă spun este că Partidul Naţional Liberal va acţiona unitar, ca un singur partid, cu decizii luate ca un singur partid, pentru că din fericire, faza încheierii fuziunii a trecut, am parcurs-o cu bine, acţionăm ca un singur corp şi aşa vom lua şi măsurile ce sunt de luat în continuare (...). Vom lua acea decizie care va fi considerată potrivită de către majoritatea membrilor din conducerea partidului. Mai mult decât atât, fără îndoială că şi o opinie a celor doi copreşedinţi, mă rog, foşti, din punct de vedere al domnului Blaga, va fi una extrem de importantă, pentru că Alina Gorghiu şi Vasile Blaga sunt cei care au parcurs uneori dificilele etape ale fuziunii. Opinia lor contează foarte mult şi-i vom asculta fără îndoială cu toţii şi recomandarea lor va conta".

Ar fi o idee bună organizarea unui Congres înainte de alegeri? "Mai degrabă nu, dar nu e o opinie foarte apăsată. Mai degrabă nu, pentru că în doar 13 zile expiră termenul legal de depunere, spre exemplu, a semnăturilor de susţinere pentru listele parlamentare, organizările la nivel teritorial pentru campania electorală sunt în plină desfăşurare şi probabil că un efort organizatoric pentru desfăşurarea unui Congres e mai puţin recomandat, zic eu, în această situaţie de intrare în campania electorală", spune Mihai Voicu.