Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Stolojan: Nu cred că următorul Guvern va merge cu un premier independent

theodor_stolojan_nu_guvern_merge_premier_independent.jpg

Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)
Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan spune la RFI că personal şi l-ar dori pe Dacian Cioloş în funcţia de premier şi după alegerile parlamentare din decembrie. El nu crede însă în varianta unui premier independent în fruntea unui Guvern politic.

Întrebat dacă personal şi l-ar dori pe Dacian Cioloş premier după luna decembrie, Theodor Stolojan a răspuns: "Eu, personal, da, dar trebuie să revenim la situaţia actuală în care se află România şi anume avem un Guvern condus de premierul Cioloş, un Guvern independent, aşa-zis tehnocrat şi care se află în următoarea situaţie: ei încearcă să-şi facă datoria şi cred că şi-o fac corespunzător, în timp ce avem un Parlament care nu simte absolut nici o responsabilitate faţă de Guvern".

Un Guvern politic cu Dacian Cioloş ca premier independent ar fi o variantă? "Este posibil, însă nu cred că următorul Guvern, indiferent din ce parte va fi va merge cu un premier independent. Până la urmă, preşedintele Iohannis s-a pronunţat foarte limpede, dar în mod neutru şi a anunţat că domnul Cioloş ar fi bun să continue, să-şi continue programele pe care le-a început, reformele, dar trebuie să facă o opţiune politică, astea sunt regulile democraţiei", consideră fostul premier din anii '90.

Theodor Stolojan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Dacian Cioloş