Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Două grupuri de migranţi, opriţi de poliţişti la frontieră

17 cetățeni sirieni au fost opriți la frontiera cu Bulgaria, anunţă poliţia de frontieră. Alţi cinci migranți - patru de origine libaneză și un algerian - care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România au fost opriți de polițiștii de frontieră din Timiş.

17 cetățeni sirieni, printre care și șase copii, au fost opriți în această dimineață de polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă în timp ce încercau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos. Ei le-au spus poliţiştilor că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru o posibilă infracțiune de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat"

"La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetăţenilor sirieni către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luării măsurilor legale.", se arată în comunicat.

Pe de altă parte, poliţitii de frontieră de la Lunga, din judeţul Timiş, au oprit un grup de cinci migranți - patru de origine libaneză și un algerian - pe când încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Grupul a fost observat în timp ce se deplasa pe câmp de către operatorul autospecialei cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga.

Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat împreună cu jandarmi au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei.

Cei cinci migranți au fost duși la sediul Poliției de Frontieră Lunga, unde s-a stabilit că patru sunt de origine libaneză, iar unul este algerian, și au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră au anunțat autoritățile sârbe în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.