Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu, preşedinte unic al PNL

alina.jpg

Alina Gorghiu, preşedinte unic al PNL

Foştii democrat-liberali au propus ca PNL sa fie condus de un preşedinte unic, respectiv Alina Gorghiu.

Din partea fostului PDL a fost împuternicit să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare eurodeputatul Daniel Buda.

Vasile Blaga a explicat: "după o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă şi o abţinere am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem de fapt un singur partid şi PNL să aibă un singur preşedinte în persoana Alinei Gorghiu, a declarat Vasile Blaga, la finalul celor două reuniuni ale democrat-liberalilor şi liberalilor.

Este o soluţie corectă pentru situaţia în care se află acum PNL, spune la RFI jurnalistul Ion M. Ioniţă ( AUDIO )Sâmbăta viitoare se va reuni Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal pentru validarea deciziei.

Alina Gorghiu a precizat  că intrarea în campania electorală cu un nume de candidat la șefia Executivului ar fi ”o variantă ideală” și că independența politică a lui Dacian Cioloș nu s-ar contrazice cu nominalizarea acestuia pentru un nou mandat de premier.

"Candidatul de prim-ministru nu e obligatoriu să aibă și carnet de partid. Guvernul trebuie fie politic, cu membri ai PNL și ai altor partide care vor forma împreună majoritatea pentru a desemna prim-ministrul...Independența eu o văd altfel decât alții. Afilierea la un partid politic, simpatia pentru un partid politic, în opinia mea, nu înseamnă un carnet de membru de partid. Un prim-ministru care ar declarat la un moment dat că se consideră compatibil cu echipa liberală sau cu programul PNL mi se pare o variantă de luat în calcul", a subliniat Alina Gorghiu.