Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Barbu (ALDE): PNL se minimizează pe sine punându-se pe aceeaşi balanţă cu Dacian Cioloş

daniel_barbu_alde_pnl_minimizeaza_balanta_dacian_ciolos.jpg

Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)
Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)

Dacian Cioloş nu este croit pentru funcţia de prim-ministru, declară la RFI senatorul Daniel Barbu, preşedinte executiv ALDE. El spune că i se pare "foarte-foarte ciudat" că preşedintele Klaus Iohannis insistă ca premierul Cioloş să-şi continue proiectele începute.

Pentru Daniel Barbu, tabloul ultimelor zile este "oarecum enigmatic": "Mie mi se pare oarecum enigmatic, pentru că i-aş înţelege raţionalitatea dacă Dacian Cioloş ar fi dovedit vreme de zece luni că e un premier performant. Dacă ar fi avut cu adevărat proiecte interesante în mandatul limitat, pe care l-a avut (...), dacă s-ar fi dovedit un excelent administrator, cred că avea rost să vorbim despre viitorul lui Dacian Cioloş. El a dovedit însă că nu este la înălţimea mandatului pe care l-a primit, pur şi simplu nu este croit pentru această funcţie de şef al unui Executiv al unei ţări relativ mari din Uniunea Europeană. De aceea, mie mi se pare foarte-foarte ciudat că preşedintele Iohannis insistă, a vorbit despre dorinţa sa, a preşedintelui, ca domnul Cioloş să-şi continue proiectele începute. Eu nu cunosc asemenea proiecte începute".

În opinia senatorului ALDE, PNL "se minimizează pe sine": "PNL-ul de luni de zile spune că ar fi ceva absolut extraordinar dacă ar avea un parteneriat cu domnul Cioloş. Sunt oarecum uimit de felul în care PNL-ul se minimizează pe sine, noi, un întreg partid, spun ei, cel mai vechi din ţară, 140 de ani de istorie, pe un taler al balanţei, pe celălalt, la acelaşi nivel, Dacian Cioloş. Deci cred că noul PNL are o părere foarte proastă despre sine".

Preşedintele Klaus Iohannis a spus recent că personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să-şi ducă mai departe proiectele, dar ar trebui să-şi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

De partea sa, Dacian Cioloş a declarat că nu va candida la alegerile din 11 decembrie şi că din câte a înţeles, preşedintele nici nu i-a cerut să facă acest lucru.