Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloş: Nu voi candida, dar asta nu înseamnă că nu există viaţă după alegeri

dacian_ciolos_nu_candida_nu_inseamna_nu_exista_viata_alegeri.jpg

Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)
Premierul Dacian Cioloş (Foto: www.gov.ro)

Premierul Dacian Cioloş a reiterat joi că nu va intra într-un partid şi nici nu va înfiinţa o formaţiune politică. Şeful Guvernului spune că acest lucru nu înseamnă că nu există viaţă după alegerile parlamentare şi că speră să fie una "activă".

Dacian Cioloş declară că "stabilitate nu înseamnă şi stagnare. În acest mediu regional destul de volatil şi din punct de vedere politic şi din punct de vedere economic avem nevoie în România de semne de stabilitate, tocmai pentru a da perspectivă şi dezvoltare şi cu atât mai mult semne de stabilitate într-un an electoral. De stabilitate, de echilibru şi de obiectivitate atât cât este posibilă atunci când eşti împins să iei decizii, să tranşezi în unele momente pentru a putea merge mai departe".

Premierul a reamintit că nu va candida la alegerile parlamentare, fără să precizeze însă dacă ar accepta postul de prim-ministru după luna decembrie: "Am şi spus că nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic sau nu îmi voi crea un partid politic, tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea atât cât o am, energia pe un proiect chiar dacă de scurtă durată care să dea sensul acestei stabilităţi, dar care să poată şi să împingă lucrurile mai departe folosind toate forţele pozitive, constructive, proactive care doresc să susţină şi să se implice în aceste proiecte. Sigur, asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare. Sper să existe şi sper să existe o viaţă activă".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare din 11 decembrie.