Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Valeriu Steriu (PMP): Apelul lui Tăriceanu către parlamentari, din raţiuni electorale

valeriu_steriu_pmp_apelul_tariceanu_parlamentari_ratiuni_electorale.jpg

Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Palatul Parlamentului (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Valeriu Steriu, spune la RFI că nu este de acord cu apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari. Şeful Senatului le-a cerut acestora să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA.

Valeriu Steriu îl combate pe Călin Popescu Tăriceanu: "Nu pot fi de acord. Traian Băsescu a reformat sistemul, am admirat, chiar dacă nu eram coleg de partid cu dânsul, modul în care statul de drept şi-a intrat în funcţie în ultimii ani. Cred că în continuare justiţia trebuie sprijinită şi cred în continuare că toate aceste măsuri care ajung la Parlament, unde în paranteză fie spus, din păcate, Constituţia le trimite şi nu ar trebui să decidă Parlamentul dacă o arestare trebuie să aibă loc sau nu. Tocmai de aceea, e probabil ca acest apel să ţină mai degrabă din raţiuni electorale, de a reuşi să strângă domnul Tăriceanu electoratul pe această zonă antijustiţie".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut duminică seara un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA şi să lase această sarcină viitorului Parlament: "Fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe. Doresc să se înţeleagă foarte clar că acest apel nu are niciun fel de legătură cu apartenenţa politică a politicienilor vizaţi de DNA sau cu relaţiile interumane la un moment dat. Eu apăr de mai multă vreme nişte principii, cum ar fi principiul separaţiei puterilor în stat, indiferent de numele celui în cauză: Elena Udrea, Victor Ponta sau alţii".

 
Valeriu Steriu, despre apelul lui Tăriceanu către parlamentari