Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: Există o posibilitate foarte mare ca PNL să-l nominalizeze pe Cioloş premier

Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu spune la RFI că "nu se poate guverna alături de PSD în folosul cetăţeanului". Ea comentează declaraţia făcută de premierul Dacian Cioloş la HotNews, unde a afirmat că nu se vede într-un Guvern cu PSD.

Sulfina Barbu reiterează că liberalii nu vor face un Guvern cu PSD: "PNL a exprimat foarte clar decizia de a nu forma un Guvern cu PSD după alegeri. Avem experienţe care ne demonstrează că nu se poate guverna alături de PSD în folosul cetăţeanului. Faptul că domnul prim-ministru Dacian Cioloş nu se vede într-un astfel de Guvern, probabil experienţa pe care a căpătat-o în decursul acestui an şi relaţia pe care a avut-o cu PSD ca principal partid parlamentar reprezintă motivarea acestei poziţii".

"PNL este un partid mare şi este clar că în acest moment, cele două partide adversare, PSD şi PNL, au poziţii total diferite. În funcţie de rezultatul alegerilor şi de preferinţele electoratului, unul din cele două partide va putea forma coaliţia de guvernare, împreună cu partide mai mici. În consecinţă, PNL îşi doreşte să formeze Guvernul, să fie principalul partid de guvernare şi pentru asta, parteneriatul nostru este în primul rând cu cetăţenii", spune vicepreşedintele liberal.

Întrebată dacă Dacian Cioloş va fi nominalizarea PNL pentru postul de premier, după alegeri, Sulfina Barbu a răspuns: "Este una dintre soluţiile la care ne-am gândit şi este da, o soluţie posibilă de nominalizare pentru prim-ministru, este o posibilitate foarte mare de a-l nominaliza pe domnul Dacian Cioloş prim-ministru. De altfel, noi acum lucrăm la compatibilizarea programului de guvernare al PNL cu platforma domnului Cioloş, sunt foarte multe puncte comune, unele chiar identice".

 
Sulfina Barbu, despre Dacian Cioloş, PSD şi alegerile parlamentare