Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sulfina Barbu: PNL susţine familia tradiţională

Definiţia familiei este foarte clară, inclusiv în Codul Civil, spune la RFI vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu. Ea declară că PNL susţine familia tradiţională.

Sulfina Barbu consideră că familia este bine definită în România: "Pot să vă spun punctul de vedere al Partidului Naţional Liberal, care este conform doctrinei un partid deschis, dar susţinem şi noi că avem o definiţie foarte clară, inclusiv în Codul Civil, a familiei. Familia în România este bine definită, are un rol esenţial în societate. În consecinţă, Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională, iar pentru cei care îşi doresc schimbări, cred că trebuie discutat foarte serios atunci când mergem să modificăm Constituţia, va fi un moment important după aceste alegeri, momentul revizuirii Constituţiei şi atunci trebuie să-şi spună fiecare punctul de vedere, dar revin, Partidul Naţional Liberal a anunţat că susţine familia aşa cum este ea definită astăzi în Codul Civil".

Întrebată dacă PNL nu ar trebui să fie mai deschis faţă de acest gen de teme, ţinând cont că e un partid liberal, Sulfina Barbu a răspuns: "Suntem foarte deschişi faţă de toate aceste teme, dar m-aţi întrebat despre modificarea Constituţiei. Aici noi considerăm că lucrurile sunt destul de clare. Dacă discutăm despre drepturile minorităţilor, categoric susţinem drepturile tuturor minorităţilor, de orice tip, din orice categorie".

Patriarhia Română susţine că demersul Coaliţiei pentru Familie de propunere a modificării Constituţiei referitor la definirea familiei nu poate fi considerat "cale a fanatismului religios".

Precizarea vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat în legătură cu propunerea Coaliţei pentru Familie de revizuire a Constituţiei, că "este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative", fiind adeptul toleranţei şi al deschiderii.

 
Sulfina Barbu, despre definiţia familiei