Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: Unirea nu se poate face fără un dialog Bucureşti-Bruxelles-Moscova

eugen_tomac_unirea_nu_face_dialog_bucuresti_bruxelles_moscova.jpg

Manifestanţi unionişti, la Bucureşti, 22 octombrie 2016 (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)
Manifestanţi unionişti, la Bucureşti, 22 octombrie 2016 (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)

Unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, o zonă profund rusificată. Iată ce declară la RFI deputatul Eugen Tomac, care reprezintă Diaspora, preşedinte executiv al Partidului Mişcarea Populară.

Eugen Tomac e de părere că "în mod clar, unirea nu se poate face fără un dialog Bucureşti-Bruxelles-Moscova. Indiscutabil că în cazul în care vom ajunge la masa unor negocieri pe acest subiect, situaţia transnistreană trebuie soluţionată. Eu cred, personal, că unirea Republicii Moldova cu România se va face fără Transnistria, fără regiunea de dincolo de Nistru. Este un subiect pe care politicienii trebuie să-l privească cu foarte mult realism".

"Eu am fost acum două luni la Tiraspol, am văzut exact ce se întâmplă în Transnistria. Din nefericire, acea zonă este profund rusificată şi Rusia a avut grijă în cei 25 de ani de separatism transnistrean să-şi impună punctul de vedere", spune deputatul PMP, care mai crede că subiectul unirii României cu Republica Moldova "nu poate fi evitat".

 
Eugen Tomac, despre dezideratul unirii Republicii Moldova cu România