Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Partidele n-au învăţat absolut nimic după tragedia din Colectiv

theodor_paleologu_partidele_invatat_absolut_nimic_tragedia_colectiv.jpg

O femeie aduce un omagiu victimelor din clubul Colectiv (Foto: AFP/Andrei Pungovschi/arhivă)
O femeie aduce un omagiu victimelor din clubul Colectiv (Foto: AFP/Andrei Pungovschi/arhivă)

Mobilizarea populaţiei care a ieşit în stradă după incendiul din clubul Colectiv e un lucru extraordinar, însă clasa politică nu a învăţat absolut nimic din această tragedie. Declaraţia a fost făcută la RFI de deputatul Theodor Paleologu, solicitat să spună ce s-a schimbat pe scena politică în anul care a trecut de la drama din Colectiv.

Theodor Paleologu crede că "în primul rând, înainte de a vorbi de scena politică, trebuie să vorbim despre cei care au murit, despre cei care au pierdut prieteni, rude acolo, este în primul rând o suferinţă umană, asta este cel mai important (...). Din punct de vedere civic, s-a produs o mobilizare extraordinară, care a fost de fapt rezultatul multor supărări acumulate, frustrări, revolte, acumulate în timp".

Deputatul declară că partidele "n-au învăţat absolut nimic. În cazul PSD-ului n-au de ce să-şi bată capul prea mult, pentru că oricum, electoratul lor este captiv, iar PNL-ul are o conducere incapabilă şi atunci nu e de mirare că nu au tras învăţămintele din această teribilă tragedie şi mai cu seamă n-au tras învăţăminte din revolta oamenilor faţă de clasa politică, faţă de sistemul de partide".

În opinia lui Theodor Paleologu, "simplul fapt că iese atât de multă lume în stradă e un mare lucru, e un lucru extraordinar".

Theodor Paleologu, despre un an de la tragedia din clubul Colectiv