Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FBI o anchetează din nou pe Hillary Clinton

fbi_ancheteaza_hillary_clinton.jpg

Candidata democrată la Preşedinţia SUA, Hillary Clinton (Foto: Reuters/Brian Snyder)
Candidata democrată la Preşedinţia SUA, Hillary Clinton (Foto: Reuters/Brian Snyder)

FBI redeschide ancheta în cazul mail-urilor private ale candidatului democrat la Preşedinţia SUA, Hillary Clinton. Investigaţia vizează folosirea de către Clinton a unui server de e-mail privat, în timp ce era şefa diplomaţiei americane.

FBI vrea să afle dacă acele mesaje conţineau informaţii clasificate.

Candidatul republican Donald Trump a salutat deschiderea acestei anchete.

De partea sa, Hillary Clinton se arată încrezătoare că noua investigaţie nu va aduce nimic în plus faţă de dosarul precedent, care a fost clasat astă vară.

Echipa de campanie a candidatei democrate a solicitat explicaţii din partea FBI în legătură cu noua anchetă privind emailurile private, transmiţând că este "extraordinar" că o astfel de situaţie se produce cu doar 11 zile înaintea scrutinului prezidenţial.

Noile emailuri private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite în momentul în care FBI-ul a confiscat dispozitive electronice ce-i aparţineau lui Rauschner Huma Abedin, vicepreşedintă a campaniei electorale a candidatei democrate şi soţului ei, Anthony Weiner, informează presa internaţională.

"Anchetatorii au descoperit noi mailuri, care trebuie investigate", a transmis Biroul directorului FBI James Comey. "În legătură cu un caz separat, FBI a aflat despre existenţa unor mailuri care trebuie investigate. Am fost de acord ca FBI să declanşeze procedurile adecvate de investigare, pentru a se stabili dacă aceste mesaje conţin informaţii clasificate şi dacă sunt relevante", precizează James Comey.

Hillary Clinton a fost secretar de Stat în perioada 2009-2013. Utilizarea mailurilor private în activităţi oficiale a atras o serie de critici dure, mai ales din partea adversarului republican, Donald Trump.