Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu, apel la mobilizare

La Chișinău, candidatul pro european Maia Sandu a făcut un apel la mobilizare, în vederea turului doi al alegerilor prezidențiale, în condițiile în care are de recuperat peste 10 procente față de contracandidatul pro-rus, Igor Dodon.

Mesajul transmis de  Maia Sandu a vizat lupta împotriva corupției :Liderul PAS a sugerat că Igor Dodon ar face parte din sferele celor care conduc afaceri ilicite, cu toate că susține că este un anti-oligarh:

El se declară anti-oligarh. Minte. În realitate, împreună cu Plahotniuc au împărțit toate sferele ilegale din care fac averi. El nu a luptat niciodată împotriva corupției și nici de acum încolo nu va lupta. Oameni buni, vă îndemn să ne mobilizăm. Să mai facem un efort. Mai avem două săptămâni. Haideți să ducem adevărul în fiecare casă. Haideți să credem în noi și să îi convingem și pe alții să ni se alăture, nu pentru viitorul lui Dodon, Plahotniuc sau a altora ca ei, ci pentru viitorul nostru, al fiecăruia dintre noi”.

Noul președinte al Republicii Moldova va fi ales peste două săptămâni. Pe 13 noimebrie se vor înfrunta socialistul Igor Dodon (48,5% în primul tur) și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu (38,2%).