Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avădani (CJI): Dezbaterea privind taxa radio-tv, binevenită, dar insuficientă

Dezbaterea publică organizată de Preşedinţie pe tema eliminării taxei radio-tv este binevenită, dar insuficientă. Iată ce spune la RFI directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că vrea să organizeze cel puţin o dezbatere publică privind legea iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea şi adoptată de Parlament, ce prevede eliminarea a peste o sută de taxe, între care şi taxa radio-tv, înainte de a decide dacă o promulgă sau nu.

Ioana Avădani spune că discuţiile pe această temă ar trebui să fie lungi şi complicate: "Cu siguranţă, se impune o astfel de dezbatere şi nu numai această dezbatere. Mă tem că preşedintele face în acest moment singurul lucru care este în puterile sale constituţionale şi anume să convoace o astfel de întâlnire, înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte promulgarea legii care elimină taxa radio-tv".

"E un lucru foarte bun. Nu cred însă că va fi suficient. Discuţia despre soarta radioului şi televiziunii publice trebuie să fie una lungă, e complicată, trebuie mers foarte adânc în această dezbatere şi mă tem că oricât de lungă şi oricât de serioasă ar fi dezbaterea organizată de Preşedinţie, nu va fi suficient", afirmă directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent.

 
Ioana Avădani, despre dezbaterea publică privind taxa radio-tv