Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cioloș la mitingul PNL: Lipsa implicării naște monștri

Premierul Dacian Cioloș a participat duminică seara la mitingul electoral în care Partidul Național Liberal și-a prezentat candidații pentru alegerile din 11 decembrie. În fața celor circa 20 000 de simpatizanți PNL Cioloș și-a reconfirmat astfel intrarea în politică și renunțarea la statutul de ”tehnocrat”. Până în prezent el afirma că va rămâne independent până la finalul mandatului actualului Guvern, urmând ca o eventuală decizie de a intra în politică să o ia ulterior.

”Să respirăm onestitate, să respirăm adevăr și să avem curajul, atunci când greșim, să recunoaștem și să avem forța să spunem că atunci când ne implicăm într-o astfel de acțiune, n-o facem pentru un interes propriu sau interesul unui grup care ne împinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim”, a spus printre altele în discursul său premierul. „Eu mi-am ghidat acțiunea după propria conștiință (...) și nimeni, în nicio condiție, nu poate să îmi ceară și nu poate să vă ceară să mințim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni”, a adăugat el.

„Pentru mine, România guvernată cu bun simţ înseamnă România asumată prin propria conştiinţă. Lipsa implicării naşte monştri, e mult mai greu să ne batem cu aceşti monştri decât să o facem la timp şi să ne asumăm această implicare, prin vot şi tot ce trebuie făcut de Parlament şi Guvern”, a mai spus Cioloș.

Prezenţa premierului la mitingul PNL nu a trecut neobservată de fostul preşedinte Traian Băsescu, care a declarat, la Digi24, că „s-a spart globul cu Cioloș, pentru că, prin participarea la mitingul PNL-ului, el și-a abandonat statutul de tehnocrat. Nu a rezistat, probabil, presiunilor PNL-ului și, probabil, și ale domnului președinte Iohannis (...) Neutralitatea s-a spulberat și cred că aici a fost o lipsă de inspirație sau, poate, de tărie de a rezista".

Tot despre Dacian Cioloş a vorbit şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, la Cluj-Napoca. Întrebat de jurnalişti cum i se pare ideea ca actualul premier să primească aceeaşi funcţie după alegeri, acesta a spus că pare „o propunere corectă”. „Dacă alegerile vor da un rezultat care le dă această posibilitate, cred că Dacian Cioloş este o propunere corectă. Personal am o părere bună despre el, dar de aici până la a deveni premier după alegeri este cale lungă”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Digi 24.