Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alina Gorghiu la RFI: Dacian Cioloş nu va fi parte activă a campaniei electorale

Alina Gorghiu senatoare PNL Iohannis Dragnea.jpg

Senatoarea Alina Gorghiu (Foto: site PNL)
Senatoarea Alina Gorghiu (Foto: site PNL)

PSD este o ipostază a stagnării, un partid care a ţinut România pe loc, declară la RFI preşedintele PNL, Alina Gorghiu, care spune că "Liviu Dragnea poate să rezolve toată campania ecuaţii în faţa flipchartului, nu-l mai crede nimeni". Ea precizează pe de altă parte că premierul Dacian Cioloş "nu va fi parte activă a acestei campanii electorale".

Dacian Cioloş a afirmat la mitingul PNL de duminică din Piaţa Revoluţiei că "România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici". Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Realitatea TV că premierul l-a plagiat, susţinând că el a folosit această expresie acum câteva zile.

Alina Gorghiu îl critică pe liderul PSD: "Domnul Dragnea uită că este reprezentantul acelui partid care nu-şi doreşte o Românie a şanselor egale, întreţine o Românie a privilegiilor pentru cei puţini şi foarte bine conectaţi la resursele administraţiei. Luaţi ca exemplu judeţele administrate de liberali şi faceţi o comparaţie superficială cu cele care sunt conduse şi ocupate de pesedişti de-a lungul vremii. Veţi vedea foarte clar această diferenţă că sunt acele judeţe conduse de liberali, dezvoltate şi care au nivel de bunăstare ridicat şi acele judeţe, cum este Teleormanul, condus de Liviu Dragnea 12 ani, care a fost transformat într-un pol al sărăciei din România. Domnul Dragnea poate să stea toată campania în faţa flipchartului şi să rezolve ecuaţii. Nu-l mai crede nimeni nici când vine vorba de o comparaţie cu Dacian Cioloş, dar nu face faţă nici unei comparaţii cu alt lider politic, pentru că domnia sa a avut posibilitatea să tot facă ce promite acum de 26 de ani. Orice promisiune pe care o lansează în această campanie electorală se loveşte de întrebarea de ce, domnule Dragnea, abia după 11 decembrie? PSD este un sistem care nu poate reprezenta viitorul, este o ipostază a stagnării şi un partid care a ţinut România pe loc".

Alina Gorghiu precizează că "primul-ministru nu va fi parte activă a acestei campanii electorale, el îşi va finaliza mandatul la Palatul Victoria şi îşi va duce spre final, în măsura în care mai este timp, proiectele pe care le-a început. Campania electorală a PNL se va derula cu cei care sunt pe listă, cu activul nostru de partid".