Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Theodor Paleologu: Donald Trump, un personaj flamboaiant, nu întotdeauna de bun gust

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump (Foto: Reuters/Joshua Roberts)

Donald Trump are în jurul lui oameni serioşi şi cu multă experienţă, astfel că politica externă a SUA nu va fi neapărat o catastrofă, declară la RFI deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii.

Theodor Paleologu spune că în domeniul politicii externe, Donald Trump este imprevizibil: "În materie de politică externă ştiam la ce să ne aşteptăm cu Hillary Clinton, cu Donald Trump nu prea ştim, dar pe de altă parte, să nu uităm, Statele Unite sunt cea mai mare putere din lume, sunt oameni cu multă experienţă, oameni serioşi, care sunt în jurul lui Trump, îl vor sfătui, îl vor canaliza şi nu mă aştept la cine ştie ce mare catastrofă din punctul de vedere al relaţiilor internaţionale. Mie mi se pare că în momentul de faţă există prea mult catastrofism şi apocaliptism în presa mai cu seamă europeană, dar şi în presa democrată din SUA. Să vedem, nu e neapărat ceva catastrofal. Să nu uităm totuşi, americanii au votat pe chestiuni de politică internă, nu de politică internaţională, iar politică externă a lui Trump în momentul de faţă e învăluită de o anumită incertitudine, să vedem ce se va întâmpla".

"Nu-l percep ca un fascist, aşa cum au spus mulţi, dar ca un personaj flamboaiant, nu întotdeauna de bun gust, ca să folosesc un eufemism", afirmă deputatul independent, fost ambasador al României în Danemarca.