Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Voi face o campanie modestă, îi aştept pe oameni cu ceai, cafea şi biscuiţi la mine acasă

Candidatul independent la alegerile parlamentare din 11 decembrie Theodor Paleologu declară la RFI că mizează pe votul liberalilor nemulţumiţi de PNL, pe votul "salvaţioniştilor de dreapta" şi al monarhiştilor.

Pe voturile cui mizează Theodor Paleologu pe 11 decembrie? "Mizez pe un vot destul de larg din punctul de vedere al sensibilităţilor pe care le pot reprezenta. Mizez pe votul liberalilor nemulţumiţi de PNL, liberalii care ştiu că PNL nu are o conducere cu adevărat liberală, mizez de asemenea pe un vot conservator. De asemenea, sunt salvaţioniştii de dreapta, ca să le spun aşa, USB-iştii de dreapta, acei simpatizanţi ai lui Nicuşor Dan, care l-au vrut pe Nicuşor Dan la Primărie, dar care n-au totală încredere într-un partid care are foarte multe componente de stânga, foarte mulţi oameni de stânga. De asemenea, monarhiştii, pentru cine să voteze dacă nu pentru Toader Paleologu?", se întreabă candidatul independent la alegerile parlamentare.

Întrebat cum se va desfăşura campania sa, Theodor Paleologu a răspuns: "Va fi o campanie în principal foarte modestă. Bugetul meu de campanie în acest moment este de trei mii de euro, nu am mai mult de atâta, de aceea, orice sprijin este binevenit. Mă voi axa, fireşte, pe Internet, că acolo este electoratul meu, de oameni preocupaţi de cultură, de educaţie şi care mă urmăresc deja de ani de zile pe Internet (...). În rest, stau de vorbă cu cine vrea să se întâlnească cu mine, aştept alegătorii la mine acasă, luni şi joi seara de regulă şi sâmbăta îi aştept pentru discuţii, câte o prezentare, câte o conferinţă de-a mea despre probleme de actualitate, despre probleme de ideologie politică, de program politic, în mod foarte modest, aşa cum am făcut şi în precampanie, aşteptam oamenii cu ceai, cafea şi biscuiţi la mine acasă, în Armenească 34".