Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: PMP nu va face în mod sigur o majoritate cu PSD

Partidul Mişcarea Populară nu va face o majoritate cu PSD după alegerile parlamentare din 11 decembrie, declară la RFI preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, candidat la Camera Deputaţilor. El nu vede nici o problemă în a iniţia un dialog cu PNL după alegeri.

Eugen Tomac precizează că PMP îşi propune să obţină un scor din două cifre la alegerile parlamentare din 11 decembrie: "Pentru un partid nou înfiinţat care intră pentru prima dată în competiţia electorală pentru alegerile parlamentare, ne propunem un scor îndrăzneţ cu două cifre. Nu este un obiectiv nerealist, pentru că partidul nostru s-a înfiinţat acum trei ani de zile, am reuşit să trecem testul electoral la primele alegeri la care am participat, cele europarlamentare (...), am trecut şi testul electoral în această vară la alegerile locale, când am reuşit să trimitem mai mulţi colegi, peste 1.500, în Consiliile Locale din întreaga ţară, avem şi o sută de primari, deci un partid nou, cu 80% membri care nu au mai făcut politică intră cu mult optimism în această campanie".

Cu cine se va alia PMP după alegeri? "În mod sigur, nu vom face o majoritate cu Partidul Social Democrat. PSD-ul reprezintă ceea ce este mai rău în politică. În mod clar, putem discuta cu celelalte partide pentru crearea unei majorităţi parlamentare, dar în nici un caz nu vom face acest lucru cu PSD-ul (...). Nu credem că PNL-ul este cea mai bună soluţie, însă dacă va fi cazul să participăm la o majoritate parlamentară, în PNL sunt foarte mulţi oameni care provin din PDL cu care noi am lucrat şi nu vedem nici o problemă în a iniţia un dialog după alegeri", afirmă liderul PMP.

Liberalii au spus că exclud o alianţă cu PMP. Eugen Tomac crede că acesta este doar un discurs de campanie neinspirat: "Vă amintesc că acelaşi lucru l-au spus şi înainte de alegerile locale, mult mai obraznic şi mult mai apăsat şi imediat după alegerile locale, în curtea partidului nostru din strada Nicolae Iorga ne-am trezit cu mai multe delegaţii din partea Partidului Naţional Liberal, iar PNL ne-a propus, deşi noi avem în Consiliile Judeţene câte doi sau trei consilieri judeţeni, în trei Consilii Judeţene ne-au propus preşedinţia. Deci acest discurs de campanie neinspirat nu ne impresionează".

Eugen Tomac, despre alegerile parlamentare din 11 decembrie
947