Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Remus Cernea: Un eventual referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie ar fi nedemocratic

Candidatul independent pentru Camera Deputaţilor Remus Cernea spune la RFI că un eventual referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie ar fi "un mare pas înapoi pentru democraţia din România".

Remus Cernea se opune unui potenţial referendum pe tema definiţiei familiei în Constituţie: "Eu consider acest referendum ca fiind unul nedemocratic. Din nefericire, cam toate partidele s-au poziţionat într-o zonă conservatoare, fie de susţinere a referendumului, fie de absenţă a unei pronunţări clare asupra acestui referendum. Eu sunt cam singurul candidat, oricum printre foarte puţinii care se pronunţă clar împotriva acestui referendum şi sper foarte mult ca el să nu treacă şi voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a-l critica şi pentru a încerca să conving cetăţenii că ar fi un mare pas înapoi pentru democraţia din România".

Biroul Politic Naţional al PNL a decis să susţină organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pentru definirea familiei, în luna aprilie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent la Digi 24 că ar vrea ca referendumul pentru introducerea în Constituţie a definiţiei familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie să aibă loc cel târziu în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai.