Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu la RFI: O sesiune extraordinară pentru legea salarizării unitare, un demers electoral

Parlamentul nu este o jucărie cu care Alina Gorghiu să-şi atingă scopurile electorale. Iată ce spune la RFI şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE şi candidat la alegerile parlamentare. Reacţia sa vine după ce preşedinta PNL a anunţat recent la postul B1 TV că e dispusă să vină în campania electorală la Parlament, pentru o sesiune extraordinară, în care să se dezbată legea salarizării unitare, pentru ca aceasta să se aplice începând cu 1 ianuarie 2017.

Călin Popescu Tăriceanu critică afirmaţiile Alinei Gorghiu: "Dacă n-ar fi evident vorba de un demers electoral, atunci sigur că am putea să discutăm serios această treabă. Având în vedere însă că PNL-ul ne-a promis în ultima perioadă majorări de 100% la salarii, înţelegem care este esenţa demersului doamnei Gorghiu, după ce cu multă inabilitate s-a opus când Parlamentul a majorat salariile medicilor şi profesorilor cu 15%, acum încearcă să recupereze capitalul pierdut. Parlamentul nu-i o jucărie în mâna doamnei Gorghiu, cu care ea să-şi atingă scopurile electorale".

În opinia sa, "Parlamentul nu poate să fie instrumentul cu care un politician disperat vrea să-şi atingă anumite obiective. Eu am încercat să dau instituţiei Parlamentului o altă dimensiune, o dimensiune de seriozitate şi responsabilitate. Nu în acest fel vom arăta românilor mai multă seriozitate din partea noastră, responsabilitatea pe care ei o aşteaptă în exerciţiul funcţiunii de la parlamentari".

 
Călin Popescu Tăriceanu, despre o eventuală sesiune extraordinară pentru legea salarizării