Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un aviz parlamentar în cazul urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu, săptămâna viitoare

Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2, va fi dezbătută și votată luni, 28 noiembrie, de plenul Camerei. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei marţi, 22 noiembrie.

Tot lunea viitoare, în jurul orei 14,00, se va reuni și Comisia juridică a Camerei, care trebuie să întocmească un raport în acest caz. Procurorul şef al DNA Laura Codruţa kovesi a cerut luni, 21 noiembrie, trimiterea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea, pe vremea în care a deținut funcția ministerială, a infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul Microsoft 2.  

Procurorii susțin că Bejinariu a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.