Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Udrea la RFI: PMP are un tată, Traian Băsescu şi o mamă, Elena Udrea

Toader Extradare Elena Udrea Costa Rica.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Elena Udrea

Candidata independentă la alegerile parlamentare Elena Udrea spune la RFI că şi-ar dori să voteze un Guvern cu Traian Băsescu prim-ministru. Ea susţine pe de altă parte că "sistemul" a vrut ca ea să fie prezentată în campanie "ca un simbol al politicienilor care au probleme penale".

Elena Udrea şi l-ar dori pe Traian Băsescu premier: "Dacă PMP are un tată, ca să vorbesc metaforic, pe Traian Băsescu, sigur are şi o mamă, pe Elena Udrea. Am condus Partidul Mişcarea Populară, în timpul meu, acest partid a avut rezultate foarte bune şi la europarlamentare şi la prezidenţiale şi evident că mi-aş dori în calitate de parlamentar independent să votez un Guvern cu Traian Băsescu prim-ministru".

Cum rămâne cu problemele din justiţie ale Elenei Udrea? "Cetăţenii au posibilitatea să aleagă pe cine doresc să-i reprezinte în timpul unor alegeri. Pe de altă parte, sistemul asta a vrut, ca eu în timpul campaniei să fiu permanent prezentată ca un simbol al politicienilor care au probleme penale, de aceea sunt toată ziua ba la DNA, ba la ÎCCJ. Problemele pe care eu le am în justiţie sau dosarul pe care eu îl am în justiţie trebuie să meargă mai departe, conform legilor din România şi judecat, desigur, în mod corect, nu la presiunea sistemului", spune candidata independentă la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 
Elena Udrea, despre alegeri, PMP şi Traian Băsescu