Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adriana Săftoiu: Încă sunt oameni care nu ştiu că alegerile parlamentare sunt pe 11 decembrie

Modificarea legislaţiei electorale trebuie luată în discuţie, spune la RFI purtătoarea de cuvânt a PNL, Adriana Săftoiu, candidată la Camera Deputaţilor. Ea precizează că din cauza regulilor actuale de afişaj electoral, unii oameni încă nu ştiu că alegerile parlamentare au loc pe 11 decembrie.

Adriana Săftoiu are rezerve vizavi de eficienţa legislaţiei electorale din prezent: "N-aş putea spune că e o campanie foarte diferită de exemplu de campania de la alegerile locale. Ceea ce o face diferită este legea electorală. Rămâne de văzut dacă această metodă de a face campanie, prin care de exemplu nu poţi să faci afişaj electoral stradal, în afară de acele afişe foarte mici, dacă e un lucru bun sau rău. Eu aici am ceva rezerve, din ceea ce văd din întâlnirile cu cetăţenii, încă sunt oameni şi nu puţini care nu ştiu că pe data de 11 decembrie sunt alegeri parlamentare. Să sperăm că în aceste ultime două săptămâni această informaţie va ajunge la toată lumea".

Ar trebui modificată legislaţia actuală? "Cred că trebuie să luăm în discuţie. Din păcate, atunci când Legislativul vrea să modifice, să îmbunătăţească o lege, am impresia că avem o tendinţă de a cădea în extreme, de la campanii care abuzau de afişajul electoral, până la campanii unde n-ai dreptul la acest afişaj, repet, cu excepţia acelor afişe format A5, cred că e deja o extremă care şi-a arătat deja primul efect, mulţi oameni ştiu că e campanie, dar de fapt nu ştiu când sunt alegerile, când e ziua de vot", spune candidata PNL.

Se simte absenţa lui Vasile Blaga în campanie? "Aşa cum a declarat domnul Blaga atunci când s-a retras din funcţia de conducere că el se va implica din funcţia de membru de partid, o face şi acum şi nimeni nu are oprelişti în a-l întreba pe domnul Blaga despre ce să facem sau să nu facem în campanie. Nu-l împiedică demisia să colaboreze cu noi şi noi cu el", afirmă Adriana Săftoiu.

 
Adriana Săftoiu, despre campania pentru alegerile parlamentare